Гарбуз фарширують рисом і м’ясом

Хочете здивувати гостей? Тоді приготуйте їм запечений гарбуз. Ця сезонна страва буде їм до смаку.

Інгредієнти:

1 невеликий гарбуз (моя важила 2,4 кг разом з внутрішньою частиною);

1 склянка сирого рису;

1 невелика морква;

1 цибулина;

300 г м’ясного фаршу;

2 яйця;

сіль на смак.

Спосіб приготування:

Гарбуз миємо, вирізаємо верхівку кришечкою і вичищаємо внутрішню частину з насінням. Насіння, якщо гарбуз зовсім стиглий, можна не викидати, а підсушити. Виходить ось така ємність для запікання. Рис відварюємо в підсоленій воді. Краще трохи не доварити, бо в процесі запікання з гарбуза буде виділятися рідина. Фарш обсмажуємо, розбиваючи на дрібні грудочки.

Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці та підсмажити їх на сковороді. З’єднуємо фарш, рис та овочі і як слід перемішуємо. Додаємо до фаршу яйця і знову перемішуємо. Заповнюємо цим фаршем  гарбуз.
Ставимо верхівку на місце, кладемо гарбуз на сковороду, змащену маслом, і відправляємо в духовку запікатися на 2 години при 180 градусах.

Через дві години гарбуз запікся. Готовність перевіряємо ножем зсередини гарбуза. Вимикаємо духовку і даємо нашій страві трохи охолонути. Нарізаємо на порції. Завдяки яйцю в складі фаршу, шматочки фаршированого гарбуза чудово тримають форму.


Залишити коментар