Яйця на зиму: перевірені способи, які допоможуть зберегти їх свіжими кілька місяців

Запастися  курячими яйцями на зиму. Є кілька перевірених способів, які допоможуть зберігати їх свіжими упродовж кількох місяців. Про них ми вам зараз і розповімо.

Для приготування, візьміть трилітрову банку, саме в такому об’ємі можна розмістити до 30 яєць. Складаємо яйця в банку, робимо це акуратно, щоб не розбити.

А тепер приступаємо до приготування вапняного розчину. Візьміть гашене вапно й залийте його звичайною водою, у таких пропорціях: 3 ст. л. вапна на 10 л води. Такої кількості нам вистачить, щоб заповнити 5-6 банок.

Яйця повинні повністю зануритися в вапняний розчин, потім закриваємо кришкою герметично. Яйця в слоїках простоять до самої весни, а то і довше. Завдяки вапняному розчину яєчні пори повністю закриваються, а бактерії на шкаралупі знезаражуються.

Є ще один перевірений спосіб: заморожувати яйця у формах для  кексів. Вбиваєте по 1-2 в комірку, залежно від її розміру, а потім розморожуєте коли треба.

Наші бабусі зберігали яйця, засипавши сухою пшеницею. Візьміть невелике відерце. Викладіть туди ряд яєць, тоді засипте пшеницею, і так до верху. Потрібно, щоб яйця не торкалися одне до одного. Опісля поставте відро в холодне сухе місце.

 


Залишити коментар