Секрет довготривалого зберігання часнику

Кожна господиня прагне зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі тривожних новин про те, що взимку багато хто з нас через війну зіштовхнеться з дефіцитом продуктів. Тому якщо ви вже знаєте, як правильно заморозити капусту броколі на зиму, радимо звернути увагу на корисну рекомендацію щодо зберігання часнику, повідомляє телеграм-канал СОДа.

Після того, як часник викопаний, найбільшою помилкою – це обрізка його зеленої частини. Річ у тім, що після викопування харчування з наземної частини все ще продовжує надходити до цибулини.

Але й із цього правила бувають винятки, а саме – хвороби. Наземну частину видаляємо, якщо вона уражена пероноспорозом. Це захворювання зовні проявляється у вигляді бурих або жовтих плям, з нижньої сторони покритих білястим, сірим, блакитним або фіолетовим нальотом.

Відразу після збирання врожай часнику потрібно добре просушити. Для цього розміщуємо його в місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені, наприклад, у сараї або на веранді, і даємо йому висохнути. У цей час на часнику повинні утворитися поверхневі лусочки, що забезпечують його тривале зберігання.

А щоб часник зберіг свої корисні властивості до нового сезону, зберігаємо його в прохолодному місці, у 2-3 шари, щоб верхівки повністю висохли та стали солом’яного кольору.


Залишити коментар