Екзотичне варення з кавуна, яке легко приготувати

Варення з кавуна чи його кірок – було дуже популярним десертом у 90-х роках. Проте згодом господині забули про ці рецепти і відмовилися від приготування варення з цієї ягоди. Проте ми запевняємо вас, хоч цей делікатес і на любителя, проте ви не зможете взнати, чи подобається вам цей вид варення, не спробувавши хоч раз в житті його приготувати, повідомляє depo. 

Складові:

  • 1 кг м’якоті кавуна
  • 800 г цукру
  • сік одного лимона
  • ванілін

Приготування:

М’якоть кавуна потрібно очистити від кісточок та скоринки, засипати цукром і дати настоятися декілька годин. Сік, який утворився, потрібно злити і зварити з нього сироп. Шматочки кавуна залити готовим сиропом і довести до кипіння. Зніміть варення з вогню і залиште на 8-10 годин. Потім потрібно повторити цей крок. Зняти з вогню і дати постояти ще 5 годин. Потім додайте до варення лимонний сік і ванілін, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть і залийте у стерилізовані банки.


Залишити коментар