Якщо вам здається, що ви знаєте вже всі рецепти яблучних пирогів, то ми готові вас здивувати.

Складові:

Для основи:

Яблука (тверді, краще кислих сортів), очищені від шкірки і серцевини 1 кг

Борошно 150 г

Розпушувач 1 ч. л.

Сіль щіпка

Яйця 3 шт

Цукор коричневий (можна білий) 120 г

Молоко 100 г

Лимон 1 шт

Для скоринки:

Цукор коричневий (білий) 20 г

Вершкове масло 15 г

Рецепт приготування:

Підготувати форму 22-23 см діаметром (вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, обсипати манкою, надлишки струсити). Духовку розігріти до 180С.

З лимона зняти цедру і віджати сік з половини. Яблука нарізати тонкими пластинками ножем, на тертці або шинці комбайна. Полити лимонним соком.

Яйця збити з цукром (не сильно), додати молоко. Борошно просіяти з розпушувачем, перетерти з цедрою.

Змішати яєчно-молочну суміш з борошняною, вилити тісто на яблука, акуратно змішати, щоб тісто покрило плівкою яблука.

Викласти в форму, злегка притиснути рукою. Зверху присипати цукром і викласти шматочки масла.

ЯВипікати 40-60 хвилин. Подавати теплим або холодним. Мені більше подобається в холодному вигляді.