Для чого білити дерева восени

tree whitening

 Не всі знають, що білити їх потрібно двічі на рік: навесні та восени. Білити дерева потрібно настільки високо, наскільки можете дістати рукою. Побілкою покривають весь штамб та каркасні гілки. Покриття захистить дерева від грибків та шкідників, а також від сонячних опіків та морозобоїн.

Суміш для побілки

Для приготування розчину для підбілювання дерев потрібно 2 кг негашеного вапна залити 2 л води і додати 1 кг глини – від глини розчин стане більш еластичним і щільніше покриє кору. Потім потрібно долити до отриманої суміші 10 л води та ретельно розмішати. Для покриття молодих дерев, яким ще немає 2 років, кількість вапна можна зменшити в 2 рази, щоб у жодному разі не спалити кору.

Терміни підбілювання дерев

Білити сад потрібно після опадання листя, перед тим, як випаде сніг. Перед підбілюванням дерева слід обробити купоросом. Як тільки сніг зійде, тобто в березні-квітні або трохи раніше, потрібно побілити дерева повторно такою самою сумішшю. Робиться це для того, щоб дерева не отримали сонячних опіків та морозобоїн.

Наприкінці зими і напровесні починають відбуватися значні перепади температури: вдень сонце світить і гріє досить інтенсивно, а вночі може вдарити мороз, від чого кора вкривається льодом і лопається, причому іноді тріщини настільки глибокі, що пошкоджується деревина. Тому білити стовбури та скелетні гілки потрібно якомога вище. Бережіть здоров’я ваших дерев, і ви завжди будете з урожаєм.


Залишити коментар