Вт. 23 Квітня 2024

Жителі Харківщини продали квартиру, щоб створити лавандову плантацію

Якщо у вас є мрія, її проєкт та план і ви впевнені в реалізації – обов’язково йдіть до кінця. Саме так зробила Алла Кущ із Харкова, яка разом з чоловіком Дмитром три роки тому продала квартиру в Харкові, щоб закласти лавандову плантацію та заснувати крафтове виробництво. І так – родині вдалося втілити плани, бізнес розвивається, пише SEEDS.

Алла розповідає, що на площі 0,5 гектара на їхньому полі вже квітує лаванда. Подружжя планує посадити ще 1,5 гектара, утім, війна змусила відкласти це на потім.

Алла та Дмитро купили будинок з угіддям в 25 соток у селі Новоселівка за кількадесят кілометрів від Харкова. Також скористалися правом на отримання земельної ділянки для ведення сільського господарства і отримали 2 гектара землі, пише Суспільне.

Лавандове поло стало місцем для фотозон. До того ж господарі облаштували тут альтанку й ставок. Із зібраної лаванди роблять олію та натуральну косметику.

Допомагає родина Кущів і місцевій громаді – власними силами полатали найбільш зруйновані ділянки дороги, зібрали підписи і домовились про проведення інтернету.

Сьогодні через війну потік туристів до лавандового поля значно зменшився. Утім, фермери запрошують усіх охочих. Військові, багатодітні родини, або ті, у кого зараз немає змоги заплатити, можуть відвідати лавандове поле і фотозони безкоштовно.


Залишити коментар