Пт. 29 Березня 2024

Зерно, викрадене загарбниками в Україні, уже в Лівані

Нещодавно судно з зерном, викраденим в Україні, затримали в Туреччині. Тепер корабель з награбованим росіянами урожаєм прибув до Лівану. Українські дипломати закликали владу країни затримати корабель. З такою заявою звернувся до президента Лівану Мішеля Ауна посол України Ігор Осташ, повідомляє SEEDS.

“Під час зустрічі (на фото) були обговорені питання постачання української пшениці на ліванський ринок. Підкреслено, що, незважаючи на воєнні дії з боку російського агресора, наша країна продовжуватиме бути надійним партнером Лівану і забезпечуватиме його продовольчу безпеку. Посол звернув увагу Президента на факт заходження 27.07.2022 у морський порт Тріполі сирійського судна, яке було завантажено у порту Феодосія ячменем, вивезеним з окупованих територій. Висловлено прохання вжити заходів для з’ясування обставин його перебування в ліванських територіальних водах. Також було підкреслено, що зазначений факт може нанести шкоду двостороннім відносинам”, – повідомили в Посольстві України в Лівані.

Напередодні заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс заявив, що перше судно з українським зерном може вийти в море з порту Одеси вже 29 липня.


Залишити коментар