Пт. 19 Квітня 2024

Свинина знову подорожчала: чого очікувати в серпні

Майже чотири тижні поспіль закупівельні ціни на свинину живою вагою знижувались. Фермери були змушені здавати свиней на переробні підприємства за нижчими цінами через зменшення попиту та зростання імпорту дешевої свинини з інших країн. Утім, цього тижня, зокрема й через валютні коливання, українська свинина змогла достатньо добре конкурувати з імпортованою і ціни на живець свиней збільшились, пише SEEDS.

Також на ціну вплинуло сезонне зменшення середньої забійної маси тварин, що призвело до зменшення пропозиції свинини.

“Ціни на свиней забійних кондицій повернулися до рівня, який фіксували на початку липня. Середньозважена ринкова позначка цього тижня зупинилася на рівні 56,2 грн/кг, а ціни в усіх областях консолідувалися в межах 55-57 грн/кг без істотних регіональних розбіжностей”, – повідомляють в Асоціації “Свинарі України” (АСУ).

Фактор зменшення забійної маси свиней та коливання курсу гривні будуть впливати на ціни і в серпні.

“Представники м’ясопереробної галузі зазначають незначне пожвавлення торгівлі протягом останніх двох тижнів порівняно з першою половиною місяця. При цьому здороження імпортної продукції через перегляд валютних курсів НБУ надалі слугуватиме підтримкою для цін на вітчизняну свинину, конкурентоспроможність якої істотно зросла”, – зазначають аналітики АСУ.


Залишити коментар