Пт. 29 Березня 2024

Ухвалилил закон, який зменшить навантаження на аграрний сектор

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону “Про внесення зміни до розділу XXІ “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що використовуються для забезпечення зберігання зернових та/або олійних культур”. Про це у Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк, пише agronews.ua.

«Рада: 7548-1 підтримала в цілому (304 голоси) звільнення від оподаткування ввізним митом імпорту в Україну мішків, рукавів для зберігання зернових та олійних культур та обладнання для їх наповнення, завантаження, розвантаження», – написав Железняк.

Документ вносить зміни до Митного кодексу України.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що під час війни в Україні виникла проблема зі збеганням зерна, оскільки порти заблоковані, а багато елеваторів було знищено“Прийняття законопроєкту №7548-1 дозволить зменшити фінансове навантаження на аграрний сектор та допоможе вирішити питання використання тимчасових засобів зберігання зернових: мішків та рукавів, тимчасових силосів, а також обладнання, що призначене для їх завантаження та розвантаження”, – йдеться у повідомлення.

Мита скасували на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування.


Залишити коментар