Чт. 25 Квітня 2024

Стало відомо, що найбільше шкодить посівам цукрового буряку

Згідно проведеного фітосанітарного моніторингу в посівах цукрових буряків, у всіх бурякосійних областях триває розвиток та живлення бурякової листкової попелиці. Крім того, фахівцями Держпродспоживслужби було виявлено ще кілька шкідників та хвороб культури. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Зокрема, буряковою листковою попелицею заселено 2-8, макс. 22% рослин у господарствах Черкаської області. Подекуди на 2-5% рослин відмічається шкідливість літньої генерації личинок мінуючих молі та мухи. Осередково шкодять гусениці підгризаючих та листогризучих совок.

У Полтавській області триває живлення личинок амарантового стеблоїда. Близько 2-12% рослин цукрових буряків уражено фомозом, церкоспорозом. Осередково у господарствах Вінницької області 0,5% коренеплодів уражено хвостовою гниллю, що, за прозногазми фахівців Держпродспоживслужби, в подальшому негативно впливатиме на урожайність та якість цукросировини.

«Виникнення епіфітотії плямистостей, зокрема, церкоспорозу, можливе за сприятливих погодних умов липня-серпня (денні температури 20-25°С, нічні не нижче 15°, жаркі дні чергуються з невеликими дощами або з випаданням рясних рос), а за сухої жаркої погоди можливий інтенсивний розвиток борошнистої роси», — прокоментували фахівці.


Залишити коментар