Сб. 12 Жовтня 2024

Маринований часник – ідеальна закуска на всі випадки життя

часник

Мало хто займається маринуванням зубків часнику. А дарма, бо таку цікаву й ароматну закуску можна додавати в улюблені страви. Готувати його дуже просто та швидко, часу це займе близько 15-20 хвилин.

Інгредієнти:

Зубки часнику — 1 кг;
Чиста вода — 1,2 л;
Кухонна сіль — 50 г;
Цукор пісок — 80 г;
Соус соєвий—  4 ст. л;
Харчовий 70% оцет  — 1 ст. л

Спосіб приготування:
— Приготуйте 0,9 л та 0,72 л банки.
— Почистьте зубки часнику від лушпиння.
— Покладіть в миску, налийте туди холодну воду та залиште так до ранку.
— Після злийте воду й щільно укладіть зубки часнику у чисті банки.
— До каструлі з водою додайте сіль з цукром та соєвим соусом, поставте її на вогонь й доведіть до кипіння.
— Як тільки закипить вода, зніміть каструлю з вогню та влийте оцет.
— Гарячий маринад влийте в банки з часником та закрийте герметично кришками, охолодіть й приберіть в холодильник не менше чим на 2 місяці.
— Після цього терміну часник готовий до вживання.


Залишити коментар