Пт. 26 Квітня 2024

Домашній зефір можна робити з різних ягід

300 г сирого варення (у мене сира чорниця перетерта з цукром 1:1, робила з малини зі смородиною, вареним малиновим сиропом без кісточок – завжди вдається смачно, тому можна експериментувати), 1 білок, 1 п. (8 г) агар-агару, 270 г цукру, 130 г води.

Збити варення з білком: маса має стати пишною і побіліти, вимкнути міксер, поки звариться сироп (найзручніше готувати на планетарному міксері або міксері на підставці, але можна і за допомогою звичайного ручного, тільки щоб він мав достатньо потужності і добре збивав). Цукор, воду та агар-агар змішати, поставити на вогонь. Варити до температури 110 ОС. Ввімкнути міксер, вливати сироп тонкою цівкою (як сірник) до збитого варення, весь час збиваючи на найбільших обертах. Вливати не по стінках і не по віничках, а приблизно посередині. Коли ввіллєте весь сироп, збивати ще кілька хвилин, доки маса почне гуснути і на ній будуть залишатися сліди від віничків. Загалом на все приготування іде хвилин 10-15, готується дуже швидко.

Накласти у кондитерську торбинку з насадкою і викласти зефірки на пергамент або силіконовий килимок. Коли підсохнуть, притрусити цукровою пудрою і склеїти по два. У мене вийшло 17 подвійних зефірів середнього розміру. Підсохли десь за 30 хв. Але це залежить від якості агару, можливо, доведеться залишити на ніч, щоб трохи підсохли.

Зефір виходить повітряний, пружний, зі шматочками ягід, чудово тримає форму. Тому обов’язково приготуйте!


Залишити коментар