Нд. 28 Квітня 2024

Вчені витратили 10 років, щоб вивести незвичний сорт броколі

Новий сорт броколі Purple Magic ймовірно зробить революцію на ринку, оскільки це перша в історії фіолетова броколі. Перше, що виділяє цей новий сорт, — це його яскраво-фіолетовий колір, але за ним криється справжня магія, оскільки цей колір зумовлений високим вмістом антоціанів, на відміну від традиційної броколі. Повідомляє freshplaza.com.

“Цей сорт є результатом 10-річних досліджень, і він завоює споживачів не лише завдяки своєму привабливому фіолетовому кольору, але й завдяки високій поживній цінності”, — заявив Антоніо Ібарра, керівник відділу розвитку Brásicas de Sakata Seed Ibérica.

Згідно з одним дослідженням, яке порівнювало обидва види броколі, Purple Magic містить високу концентрацію антоціанів, подібну до тієї, що спостерігається в полуниці, і втричі більшу, ніж у гранаті. Антоціани – це біомолекули з високою антиоксидантною дією, вони надають цій броколі фіолетовий колір і містяться в природі в капусті. Антоціани мають протиракові властивості, а також можуть принести користь серцево-судинній системі та зору людей. Крім того, згідно з цим самим дослідженням, на відміну від зеленої броколі, вона містить селен, що, як наслідок, сприятливо впливає на серце і м’язи.

“Коли ми розробляємо сорт, ми намагаємося зробити його візуально привабливим і надати йому додаткову цінність порівняно з традиційними сортами. Purple Magic дає нам можливість споживати броколі з іншим, більш потужним поживним профілем”, — заявив Антоніо Ібарра.

Коли його запитали, чим він відрізняється від інших продуктів, таких як Redi, Антоніо сказав, що це перша броколі з фіолетовим стеблом, тоді як вищезгаданий продукт – це пагони броколі, які походять із зеленого стебла. Він вважає, що цей новий сорт допоможе збільшити споживання броколі.


Залишити коментар