Ср. 17 Квітня 2024

У Казахстані картоплю вирощуватимуть у закритому ґрунті, методом аеропоніки

У Кургантепінському районі Андижанської області Узбекистану реалізується проєкт вартістю $5 млн з організації виробництва насіннєвої картоплі у закритому ґрунті методом аеропоніки. Для цього збудували теплицю площею 1,5 гектара, де зараз ведуться монтажні роботи, повідомляють фахівці EastFruit.

«Аеропоніка – це процес вирощування культур у повітряному середовищі. Необхідні поживні речовини доставляють до коріння рослини шляхом впорскування, тобто у вигляді аерозолю. В результаті можна отримати врожай вільний від вірусів (без шкідників та хвороб, а тому рослини можуть рости здоровішими та швидше, ніж рослини, вирощені у ґрунті – примітка EastFruit).

Урожайність за такого методу зростає в 3 рази. Протягом одного року можна одержати врожай 4 рази. У цій теплиці, на першому етапі ми плануємо отримати обсяг урожаю насіннєвої картоплі, яка буде достатньою для посадки на 3 тис. гектарах картопляних плантацій у Ферганській долині (включає Андижанську, Ферганську та Наманганську області – примітка редакції EastFruit)», — пояснює ТОВ «Organik sits» в інтерв’ю виданню «Халқ свузі» («Народне слово»).


                

Залишити коментар