Ср. 24 Квітня 2024

4 народних рецепти, які допоможуть позбутися колорадського жука

Колорадський жук – найпримхливіший шкідник на городі, якого не так просто позбутися. Деякі господарі хочуть виростити картоплю без «хімії», тож користуються лише народними засобами. Наводимо вам кілька прикладів та пропонуємо обрати для себе найефективніший.

Рецепт перший
Кока-кола не лише смачний напій, а прекрасний засіб проти жуків. До її складу входить ортофосфорна кислота. Вона згубно діє не тільки на колорадського жука, а й на кліщів та інших шкідників. Перед обприскування кока-колу змішують з водою в пропорції 1: 1. Застосовувати нерозбавлену кока-колу не рекомендується, бо на запах цукру і карамелі злетяться всілякі комахи й ніякого ефекту не вийде.

Рецепт другий
Гірчичний розчин — такі народні засоби проти колорадського жука можна назвати дешевими. Порошкової гірчиці беруть 3 ст. л з гіркою, води — близько літра. Через добу концентрат розводять у відрі води й відразу обробляють рослини з жуками. Кому зручно, води брати можна відразу відро, потім не доведеться плескатися.

Рецепт третій
Настій полину — зробити можна завжди, бо трава росте скрізь, знає кожен. У відро з гарячою водою, але не окропом, висипають літр полину, краще подрібненого. Залишають приблизно на 2 години. Потім засипають золу (1 склянку), настоюють ще 1 годину. Все, розчин готовий.

Рецепт четвертий
Дріжджі плюс сода. 300 г рідких дріжджів розчиняють у воді, додають 300 г соди, добре розбовтують. Кущі обприскують 1-2 рази в тиждень за потреби.


Залишити коментар