Пт. 19 Квітня 2024

Знищити мурах допоможе пшоно

Боротися з мурахами складно, але потрібно обов’язково. Інакше на ділянці з’явиться тля, годувальниця мурах. А якої шкоди саду, городині й квітам завдає тля, ви і самі знаєте. Якщо використовуєте купований засіб проти мурах, ним слід обприскувати ґрунт по всій ділянці, дерева та кущі від кореня до маківки. Якщо обробити якесь одне місце, мурахи переберуться в інше. Приблизно через тиждень після цього треба обприскати дерева і кущі засобом проти тлі, – повідомляє “Сім’я і дім”.

Щоби запобігати нашестю мурах у майбутньому, напровесні, коли щойно з’являються бруньки, дерева потрібно обприскати бордоською сумішшю. Перед цим її консистенцію треба перевірити: опустити у рідину цвях. Якщо через 10 хв він поіржавіє – треба додати ще води, інакше можна спалити дерева. Довкола дерев можна посипати суміш попелу і вапна. Садівники кажуть, що це відлякує мурах не лише від дерев, а й від квітів та інших рослин. Також треба засипати мурашники гарячим попелом.

Помічний проти мурах тютюн. Аби не витрачатися на купівлю цигарок, посійте тютюн на ділянці. Коли рослини зацвітуть, їх слід зрізати та поставити букети на підвіконні – мурахи в дім не лізтимуть. Висушений тютюн треба дрібно перетерти та посипати ним город, мурашині стежки й гнізда.

Як чорт ладану, бояться мурахи часнику. Щоби запобігати розмноженню тлі на деревах, на них можна одягнути часникові пояси. Обламати стрілки з часнику, перемолоти й намастити цією кашкою стовбури дерев на висоті 20–30 см від ґрунту або обв’язати стрілками стовбури. Можна розкласти поряд з мурашиними нірками та уздовж стежок порізані зубці часнику або часникові стрілки.

Посипте мурашники пшоном: комахи заносять крупу у нірки, там вона набрякає і закриває проходи. В результаті мурахи гинуть. Крупи треба сипати доволі багато (десь по 0,5 кг на один мурашник) двічі-тричі.


Залишити коментар