Пт. 19 Квітня 2024

Смачний рецепт сирих кабачків з сиром

Цей рецепт, можливо, дещо незвичний, але його однозначно варто бодай один раз приготувати. Тим паче, що кабачковий сезон триває.

Пише Знай.юа.

Інгредієнти:

• Кабачки молоді 6 шт.;

• Сир – 300 г;

• Сметана – 110 г;

• Сік лимона – 1 ст. л.;

• Олія рослинна – 3 ст. л;

• Базилік – 10 г;

• Волоський горіх – 50 г;

• Цедра лимона – 15 г.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Горіхи очищаємо, розкладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 7-10 хвилин.

2. Тим часом нарізаємо кабачки овочечисткою на смужки. Солимо, перчимо і змащуємо олією з обох сторін.

3. Беремо сир, максимально відтискаємо всю вологу, щоб він став сухим. Додаємо жирну сметану і перебиваємо блендером в однорідну масу. Солимо, перчимо, вливаємо сік лимона, 2 ложки рослинної олії. Змішуємо. Текстура повинна вийти кремовою, без шматочків.

4. Тепер в начинку додаємо нарізану зелень базиліка і подрібнений на середні шматочки горіх. Перемішуємо.

5. Змащуємо кабачки начинкою і загортаємо в рулетики. Викладаємо на тарілку. Зверху посипаємо цедрою лимона і зеленню, яка у вас знайдеться вдома: базиліком, тархуном, кропом. Готово! Смачного!


Залишити коментар