Вт. 19 Березня 2024

Аграрії можуть отримати безповоротні гранти у розмірі 5-7 млн грн

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило програми безповоротних грантів для аграріїв. Зокрема, для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличних господарств. Вони розроблені з метою підтримки суб’єктів підприємництва, агровиробників, створення робочих місць та забезпечення продовольчої безпеки.

Сума становить  5-7 млн грн, яку приватні підприємці, агрокомпанії та фермери, що мають землю у власності або в оренді на строк не менше ніж 25 років, можуть спрямовувати для будівництва тепличного комплексу, закупівлю обладнання, насінного матеріалу та добрив. 

Залучити кошти можна за принципом співфінансування: для першої тисячі учасників 70% вартості проєкту сплачує держава, а решту — самі. За рік планується видати до 3 тисяч грантів, загальний бюджет програми — 7 млрд грн. Також 4 млрд грн виділяється на підтримку садівництва, ягідництва і виноградарства. Аграріям можуть надати від 300 тисяч до 400 тисяч грн на 1 гектар садів — близько 70% від середньої вартості висадки. Умови щодо наявності та статусу угідь такі, як і у випадку теплиць.


Залишити коментар