Вт. 19 Березня 2024

Названо найдієвіші способи позбуття шкідників на капусті

Капуста часто страждає від нападу шкідників, які полюбляють харчуватися листям та соком рослини. Іноді врожай може повністю загинути. Про це повідомляє Книга порад, пише agronews.ua.

Хрестоцвіта блішка.

Ця комаха здатна згубити врожай за декілька днів. Ці маленькі жуки мають чорне або темно-синє забарвлення й з’являються вони на початку травня. Частіше за все, ці комахи відкладають яйця на поверхні ґрунту. Найбільше страждають від блішки молоді саджанці. Щойно помітили цю комаху, необхідно обприскати рослини пестицидами.

Літня капустяна муха.

Від цього шкідника страждають всі сорти капусти. Зимує муха у верхньому шарі ґрунту. Личинки дуже небезпечні, бо завдають шкоди кореневій системі, через що рослини пригнічуються та погіршується їх розвиток.

Боротися зі шкідниками можна за допомогою народних методів.

Для відлякування личинок мух, посадіть між рядами селеру.

Обгортання врятує пошкоджені капустини.

Тютюновий пил відганяє мух, через що їм не вдасться відкласти яйця.

Якщо ефекту від народних засобів немає, придбайте хімічні препарати: Патріот, Борець Нео, Фас або Фуфанон.

Капустяний стебловий потайний хобітник.

Він пошкоджує живці та стебла рослини й зимує у верхньому шарі ґрунту. Живе хобітник на молодій розсаді в теплицях. Шкідник може вразити будь-який сорт капусти. Для позбавлення від комахи, потрібно обробити капусту інсектицидами: Актеліком, Протеусом, Аншлагом.

Також, можна провести обпилювання тютюновим пилом. Для більшого ефекту, змішайте його з попелом.

Хрестоцвітні клопи.

Це найпоширеніший шкідник, який вражає капусту. Зимує він під опалим листям. Навесні харчується бур’янами, а потім селиться на розсаді. Клопи п’ють сік з капусти. Щоб позбутися комах, потрібно обробити капусту Акторкою, Ланнатом та Ексирелем.


Залишити коментар