![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
Білорусь підвищує відпускну ціну на цукор, щоб запобігти його масовому вивезенню до Росії
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2022/02/czukor.jpg)
Білоруські виробники цукру підвищать рівень відпускної ціни, який зберігався з 2016 року, повідомив білоруський концерн “Білдержхарчпром”.
“Нинішня зміна відпускної ціни – превентивний захід з урахуванням кон’юнктури ринку, що склалася. На тлі дворазового цінового розриву з Російською Федерацією експерти прогнозують можливість масового вивезення цукру за межі Білорусі”, – йдеться в повідомленні.
“Основне завдання концерну – забезпечити продуктами харчування насамперед внутрішній ринок. Сьогодні ми відзначаємо значне зростання попиту на цукор: якщо у січні-березні 2021 року на душу населення продавали 1-1,5 пачки цукру на місяць, то у березні цього року на одну особу з полиць магазину йшло орієнтовно вже 3 кг цукру. І це ми беремо до уваги не лише доросле населення, а й дітей раннього віку”, – зазначив голова концерну Олег Жидков.
“Зрозуміло, що одна людина не може споживати цукор у таких обсягах. Тому сьогодні ми змушені вживати заходів для захисту внутрішнього ринку та підвищити відпускну вартість продукції на 60 копійок за 1 кг”, – сказав він.
У Білорусі працюють чотири цукрові підприємства: Скидельський цукровий комбінат, Слуцький цукрорафінадний комбінат, Городейський цукровий комбінат, Жабинківський цукровий завод. Сумарне добове виробництво становить майже 4,8 тис. тонн.
Джерело Interfax
Залишити коментар