Вт. 16 Квітня 2024

Перед Великоднем фермери зможуть продати свиней за вищою ціною

Протягом минулого тижня ціна на свиней забійних кондицій була стабільною у більшості регіонів країни. Утім, цього тижня оператори ринку очікують підвищення вартості свинини живою вагою. Такій зміні на ринку сприятиме кілька факторів, зокрема пожвавлення попиту перед Великоднем, яке почалося вже цього тижня, та поступове повернення жителів у звільнені регіони (Київська, Чернігівська, Сумська області), повідомляє SEEDS.

Варто зазначити, що котирування свиней помітно відрізняються, залежно від регіону країни. Так, діапазон цін у західних областях коливався від 46 до 48 грн за кілограм. На півдні свиней забійних кондицій продавали по 46 – 47 грн за кілограм, а в центральних областях – по 43 – 46 грн. У східних регіонах живець можна було реалізувати за 43 – 45 грн за кілограм.

“Щодо очікувань на передвеликодній тиждень, то і виробники, і переробники вважають, що деяка активізація торгівлі має відбутися. Більшість переконана, що святкового ажіотажу чекати не варто, але очікуване пожвавлення оцінюють від +10 до +30% від середньої реалізації свинини останніх тижнів. З огляду на активність заготівельників та очікуваний приріст кінцевої реалізації, виробники свинини очікують на подальше укріплення закупівельних цін”, – зазначають аналітики Асоціації “Свинарі України” (АСУ).


Залишити коментар