Домашня смакота: рецепт піци “Чотири сири”
Класичний рецепт піци “Чотири сири” простий і швидкий. А як відомо, піца і повинна готуватися швидко, не забираючи багато часу.
Тісто:
- 400 грам борошна;
- 1 склянку теплої води;
- 1 ст. л дріждів;
- сіль до смаку;
- оливкова олія.
Борошно, сіль і дріжджі змішують. Отриману масу заливають водою і вимішують ложкою. Потім збризкують тісто олією і продовжують вимішувати. Після того як воно готове, необхідно дати йому постояти. Важливо дотримуватися послідовності.
Існує думка, що сухі дріжджі розводять у воді, але це помилка. Є шанс, що таке тісто не підійде. А ось «живі» дріжджі розводять в рідині.
Соус
Для соусу знадобиться один великий помідор, оливкова олія, перець, суміші для піци.
Помідор надрізаємо хрестоподібно, заливаємо окропом і знімаємо шкірочку, потім тремо на дрібній тертці. Оливкова олія, суміші, сіль і перець додаються в отриману масу. Все ретельно перемішується.
- начинка;
- помідори черрі;
- по 50 гр емменталю, моцарелли, горгонзолу і паремезану;
- базилік.
Приготування
Готове тісто розкочують тонким шаром, і щедро змащують соусом.
Кожен сир готують в окремій ємності. Емменталь нарізають скибочками прямокутними шматочками. Моцареллу — півколами. Пармезан натирають на дрібній тертці, а горгонзол ріжуть кубиками.
На нижній шар викладають скибочки емменталь і тертий пармезан. Згодом рівномірно кладеться моцарелла і горгонзол. Зверху викладають тонкі скибочки помідорів і базилік.
Випікають в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 10 хвилин.
Залишити коментар