Сб. 21 Грудня 2024

Домашня смакота: рецепт піци “Чотири сири”

Класичний рецепт піци “Чотири сири” простий і швидкий. А як відомо, піца і повинна готуватися швидко, не забираючи багато часу.

Тісто:

  • 400 грам борошна;
  • 1 склянку теплої води;
  • 1 ст. л дріждів;
  • сіль до смаку;
  • оливкова олія.

Борошно, сіль і дріжджі змішують. Отриману масу заливають водою і вимішують ложкою. Потім збризкують тісто олією і продовжують вимішувати. Після того як воно готове, необхідно дати йому постояти. Важливо дотримуватися послідовності.

Існує думка, що сухі дріжджі розводять у воді, але це помилка. Є шанс, що таке тісто не підійде. А ось «живі» дріжджі розводять в рідині.

Соус

Для соусу знадобиться один великий помідор, оливкова олія, перець, суміші для піци.

Помідор надрізаємо хрестоподібно, заливаємо окропом і знімаємо шкірочку, потім тремо на дрібній тертці. Оливкова олія, суміші, сіль і перець додаються в отриману масу. Все ретельно перемішується.

  • начинка;
  • помідори черрі;
  • по 50 гр емменталю, моцарелли, горгонзолу і паремезану;
  • базилік.

Приготування

Готове тісто розкочують тонким шаром, і щедро змащують соусом.

Кожен сир готують в окремій ємності. Емменталь нарізають скибочками прямокутними шматочками. Моцареллу — півколами. Пармезан натирають на дрібній тертці, а горгонзол ріжуть кубиками.

На нижній шар викладають скибочки емменталь і тертий пармезан. Згодом рівномірно кладеться моцарелла і горгонзол. Зверху викладають тонкі скибочки помідорів і базилік.

Випікають в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 10 хвилин.


Залишити коментар