Ср. 24 Квітня 2024

В Україні знизилися ціни на виноград

На українських ринках подешевів виноград. Економіст Олег Пендзин пояснив, що вартість ягоди знизилася через низький рівень споживання винограду. Зазвичай ціни на нього”кусаються”, тому українці неохоче витрачають гроші на ці дари осені.

Ще одною причиною фахівці називають велику конкуренцію.

“Попри те, що були зроблені великі витрати на вирощування цього врожаю, а ціна, яка пропонується ринком, не перекриває їх прямої собівартості. Вони мають збитки”, – каже експерт.

На ринку ягода коштує близько 70 гривень, у супермаркеті дорожче – до 100. Гуртові ринки відповідно пропонують нижчі ціни – близько 25 гривень за кілограм “білого” винограду, “чорний” – дорожче, до 27 гривень.

Через те, що рік був дощовим і не дуже теплим, деякі виноградники мали проблеми з хворобами. Втім, їх вдалося здолати. “Рік був дуже дощовий і не дуже теплий. У нас на винограднику були проблеми з хворобами. Виноград трішки захворів, але вдалося зберегти врожай і грона наповнюються”, – каже він.

Український виноград вважають дуже якісним і корисним. Вживати його радять в міру – не більше 20 грамів на день. Попри наявність вітамінів виноград є достатньо калорійним.

Джерело “Уніан”


Залишити коментар