Пт. 19 Квітня 2024

Топ-5 продуктів, які треба включити в раціон у жовтні

Осінь в самому розпалі. Саме вона приносить нам велику кількість вітамінів, якими давно пора запасатися. Зараз саме час подбати про свій організм, його здоров’я та енергію. Пропонуємо топ-5 продуктів, які необхідно додати в меню в жовтні, щоб отримати потужний запас сил і енергії.

1. Яблука. У жовтні сезон яблук в самому розпалі і це один з перших продуктів, які потрібно купити на ринку в жовтні. Яблука – джерело вітамінів, вони добре впливають на травлення, тому, рекомендується з’їдати яблуко перед їжею. Також, яблука дуже багаті магнієм і калієм, корисні для кісток і зміцнення імунітету. Є сорти яблук, які зберігаються дуже довго. Ви з легкістю можете зберегти на зиму кілька кілограмів яблук, або ж зробити з них варення або сухофрукти для компоту.

2. Груші. Другий продукт, який просто необхідно купити на ринку в жовтні – груші. Зимові сорти груші також можуть зберігається дуже довго. Грушу можна вживати як в сирому вигляді, так і варити з неї варення або компоти. Корисні властивості груші в тому, що вона благодійно впливає на роботу серця і печінки. Груші дуже смачні і можуть бути використані в багатьох кулінарних рецептах. Але, цукру в них міститься навіть менше, ніж в яблуках, тому, їх можна їсти навіть тим, хто худне.

3. Зелень. Не покидає список продуктів, які потрібно купити на ринку в жовтні і зелень: базилік, петрушка, кріп, щавель, рукола, шпинат – поки ці чудодійні рослини ще є, запасайтеся ними на повну. Зелень можна як засушити, так і заморозити. Тоді, ви навіть взимку зможете додавати своїм стравам смаку, а собі – додаткові сили і здоров’я.

4. Баклажани. Поки ці чудові овочі все ще продаються на ринку, встигніть прикупити для себе парочку кілограмів. Баклажани – дуже дієтичний продукт, його з легкістю можна використовувати для приготування абсолютно різних страв – запікати, варити, тушкувати і т.д.

5. Виноград. Асортимент винограду в жовтні ще дуже радує, тому, його обов’язково слід внести в список продуктів, які потрібно купити на ринку в жовтні. Хоча, виноград і вважається одним із самих калорійних овочів – він корисний для роботи серця і печінки. З винограду можна робити компоти, а якщо довго мучитися, то і вино.


Залишити коментар