Чт. 25 Квітня 2024

Експертка розповіла, як обирати ковбасу для дітей

Вибір продуктів для дитячого раціону – питання надзвичайно важливе. Адже від страв, які споживає дитина залежить її самопочуття, розвиток, стан здоров’я. Деякі українці вважають, що варена ковбаса містить чимало “хімії” і її категорично не можна їсти малечі.

Цей аспект в ефірі телеканалу “Україна 24” проаналізувала глава правління громадського об’єднання “Всеукраїнська асоціація з питань прав споживачів “Споживча довіра” Олена Куликова.

Вона відзначила, що при купівлі дитячої вареної ковбаси варто вибирати ту, де виробники додатково вказують на упаковці, що продукт рекомендований для дітей або дієтичного харчування. Водночас далеко не кожна ковбаса, яка називається “дитячою”, дійсно призначена для дітей.

На питання, чи правда, що більшість вареної ковбаси на прилавках непридатна до споживання, експертка відповіла:

“Так категорично я б не казала. Інше питання, що потрібно бути дуже уважним. Якщо йдеться про дитячу ковбасу, потрібно розуміти кілька моментів. Існує просто назва “дитяча” – так само, як і “докторська”, “вершкова”, “молочна” ковбаса. Говорити про те, що ця ковбаса призначена для дитячого харчування, зовсім не варто.

Інше питання, що є виробники, які крім усього іншого пишуть про те, що ковбаса рекомендована для харчування дітей і тих, кому рекомендований дієтичний стіл. Ось тоді тут все жорстко і суворо, тому що виробник бере на себе додаткові зобов’язання. Ані рослинного білку, ані крохмалю, ані сої в цій ковбасі бути не може”.


Залишити коментар