Пт. 19 Квітня 2024

Імпортна чи вітчизняна: експерти порадили яку гречку краще купувати у магазинах

Майже половина гречки потрапляє до України з Росії, хоча на упаковці продукції країна-окупант зазвичай не вказана. Виробником юридично вважають Казахстан, проте урожай гречки зібраний на Алтаї. Росіяни перевозять крупу за кордон, міняють бирки на мішках та транспортують в Україну.

За словами спеціаліста, російська крупа – низької якості, пише “Главком”.

Хоча українська гречка і дорожча за казахську, себто російську, саме її радить вживати шеф-кухарка Юля Кушнір. Вона порівняла три види гречаної крупи.

Дешеву імпортну за 32 грн, українську за 42 грн та елітну імпортну за 80 грн. Спершу роздивляється найдешевшу – із Росії. Вона найбрудніша: багато сміття, залишки від стебл, перепалена, тобто, буде гірчити.

Друга піддослідна – елітна за 80 грн. Зовні вона чистіша та не така підгоріла, як попередниця. Загалом нормальна, сміття немає. І ось наша українська гречка – десь трапляються дрібні стебельця, але це нормально.

Елітна за 80 грн і українська за 42 грн за смаковими якостями будуть однаковими. Тобто найкращою за співвідношенням ціна-якість виявилася українська гречка.

Її ціна на ринку – від 40 до 60 грн. Аби вона довше зберігалася у вас вдома, перекладайте крупу до скляних контейнерів або у звичайні трилітрові банки.

Змінитися ціна може, коли аграрії завершать збір цьогорічного врожаю і нова крупа з’явиться на полицях магазинів.


Залишити коментар