Сб. 20 Квітня 2024

На Хмельниччині чоловік натрапив на велетенські гриби

Нещодавно Микола Гуцол повернувся додому з лісу з неабияким “уловом”. Чоловік знайшов сім велетенських дощовиків. Вдома гриби зважили – вага дощовиків сягнула 15-ти кілограмів. Пан Микола зауважує: гриби дуже смачні, чимось нагадують м’ясо курки.

Про це пише Green Post.

«Збирати гриби — для мене одне задоволення, вони всі смачнючі, і дощовики — не виняток. Ці гриби знають всі мало не з дитинства, але чомусь майже ніхто не бере. А даремно, адже ці білі «голівки» — родичі печериці, дуже смачні та нагадують на смак м’ясо курки. А як апетитно виглядають на сковорідці! Головне після збирання їх довго не зберігати, аби не позеленіли. Поки всередині білі, готуйте та смакуйте», — розповів хмельничанин.

Повернувшись з лісу додому з 15-кілограмовою знахідкою, чоловік з дружиною швиденько їх почистили, відварили та помістили в морозильну камеру на зберігання. Зазвичай господарі їх потім смажать, роблять грибну підливку, додають у юшку чи борщ.

Дощовики ще й корисні.  Їх цілющі властивості покращують серцево-судинну систему, очищують організм та виводять радіонукліди і токсини, підвищують імунітет, знижують ризик появи пухлин і блокують розвиток тих, що вже є, поліпшують обмінні процеси організму та сприятливо впливають на шкіру, роблячи її пружною і здоровою.


Залишити коментар