Чт. 28 Березня 2024

Розпочались перевірки фермерів щодо сплати податків

В Україні стартувала операція «Урожай-2021», яка має на меті проведення комплексів профілактичних і контрольно-перевіркових заходів щодо повноти нарахування та сплати податків сільгоспвиробниками. Повідомляє пресслужба Київської ОДА.

«Теми оподаткування сільгоспвиробників і регулювання земельних відносин є дуже важливими. І наше спільне завдання з територіальними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування — долучитись до налагодження цього процесу та створити в кожному районі спеціальні робочі групи. По-перше, це необхідно задля детінізації аграрного сектора нашого регіону. По-друге, це сприятиме додатковим надходженням до бюджетів усіх рівнів. По-третє, завдяки сплаченим податкам ми зможемо більш ефективно та швидко вирішувати питання соціального характеру», — зазначив заступника очільника Київської облдержадміністрації Дмитро Назаренко.

Як він зазначив, цього року одноосібники, які мають понад 2 га землі на Київщині, подали 2,5 тис. декларацій. Загалом вони сплатили близько 2 млн грн податку на доходи фізичних осіб-підприємців і 200 тис. грн військового збору.

Також зауважується, що роботу з аграріями області щодо ведення сільського господарства в прозорих економічних умовах продовжать. Над цим працюватимуть робочі групи в кожному районі. До їх складу ввійдуть фахівці як податкової служби, так і територіальних органів Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, правоохоронних органів та інших органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

На офіційному сайті президента України зареєстровано петицію №22/117300-еп щодо присвоєння Анатолію Кобзаренку звання Героя України посмертно за вклад у розвиток АПК.

Підписати петицію.

Ознайомитись із інструкцією щодо заповнення петиції можна за посиланням.


Залишити коментар