Сб. 20 Квітня 2024

Що може знищити урожай вишневих дерев

За словами експертів з садівництва, вишневі дерева Шотландії знаходяться під загрозою хвороб та явища, яке називається June Drop – червнева крапля, що здатне знищити врожай. У той час як вишня стає все більш поширеною серед виробників, оскільки плоди, вирощені на місцевому рівні, користуються великим попитом, дерева схильні до червневої краплі – хвороби, яка викликає рак, грибкове захворювання – і може спонтанно знищити до 80% плодів. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Зараз вчені досліджують загрози вишневим деревам з метою пошуку шляхів зробити їх більш стійкими до хвороб та змін клімату. Дослідники Інституту Джеймса Хаттона в Абердіні проводять проект під назвою “Черрі Беррі”, щоб вивчити, що може призвести до захворювання дерев.

За допомогою складних інфрачервоних камер, встановлених на тракторах, датчиках температури та відеоспостереженні, спостерігають за деревами, намагаючись попередити появу  червневої сльози.

Дослідники Національного інституту сільськогосподарської ботаніки в Кембриджі беруть зразки з садів вишні по всій Великобританії, щоб встановити поширення різних штамів. Вчені вивчать геномну послідовність бактерій, щоб з’ясувати, як вона змінюється.


Залишити коментар