Чт. 25 Квітня 2024

Містам оголосили річну ціну на газ для теплокомуненерго

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” запропонує підприємствам теплокомуненерго постачання газу за річним контрактом із ціною 7 400 грн/тис. куб. м.

Про це повідомив мер міста Житомир Сергій Сухомлин у фейсбуці.

“У Президента Володимир Зеленський відбулась нарада.  Були досягнуті певні домовленості по ситуації з газом”, – написав він.

Також, за його словами, “Нафтогаз” звернеться до Державної виконавчої служби щодо зняття арештів із рахунків підприємств теплопостачання. А найближчим часом Верховна Рада зобов’язується ухвалити закон, згідно з яким будуть списані борги теплокомуненерго за спожитий газ, а також – відшкодовано заборгованість із різниці в тарифах.

“Ще чекаємо на зміни до Бюджетного кодексу в частині надання можливості органам місцевого самоврядування здійснювати місцеві запозичення для придбання газу на потреби ЖТКЕ”, – зазначив Сухомлин.

“Нагадаю, минулого тижня «Житомиргаз» без попередження відключив котельні, які забезпечували гарячою водою наші лікарні (попри те, що Житомир є в реєстрі та має договір із «Нафтогазом»). А Закон про безперебійне газопостачання населенню не був винесений на сесію ВР. Сподіваюсь на виконання названих домовленостей.  Адже лише за таких умов КП  “Житомиртеплокомуненерго” зможе забезпечувати житомирян теплом восени”, – додав він.


Залишити коментар