Пт. 26 Квітня 2024

Які професії будуть найбільш затребувані влітку в Україні

Уже влітку в Україні будуть найбільш затребувані фахівці в аграрному секторі. Літо – сезон сільгосп активності і коронавірус на це не впливає. Також серед популярних відзначають сферу IT.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. “Кількість вакансій в сільському господарстві не тільки не зменшилася, а й зростає разом з розвитком аграрної промисловості. Обробка землі, ягодоводство і інші роботи в цій сфері будуть актуальні”, – говорить експерт ринку Сергій Марченко.

Крім того, демонструє зростання сфера IT. З вересня 2020 року цей ринок в Україні істотно пожвавився. Це своєрідний відкладений попит. З березня по вересень минулого року чимало проєктів призупинили активну діяльність, а з осені, коли зрозуміли, що пандемія надовго, почали прискореними темпами робити все, що планували раніше.

Також через пандемію багато сфер перейшли в онлайн, люди почали працювати дистанційно. Щоб відповідати тенденціям, все більше роботодавців почали потребувати IT-фахівцях. Згідно зі статистикою популярного ресурсу пошуку роботи для програмістів, актуальних вакансій у них майже вдвічі більше, ніж тих, хто шукає роботу.

“Щодня ми отримуємо багато запитів і від українських замовників і від роботодавців із США, Ізраїлю, Канади, Німеччини, Литви”, – розповідає засновник і керівник рекрутингового агентства AboutHR Маріанна Гринишин.

Раніше повідомлялося, що заради сезонної роботи 38,2% українців готові до міграції всередині країни. Серед усіх опитаних, 74,7% респондентів зазначили, що загроза COVID-19 не змусить їх відмовитися від роботи. Але для 25,3% претендентів коронавірус може стати причиною відмови від сезонної міграції.


Залишити коментар