Чт. 18 Квітня 2024

В Україні створять антирейдерську комісію для захисту фермерів

Міністерство аграрної політики та продовольства планує створити антирейдерську комісію при міністерстві для захисту фермерів після відкриття ринку землі, яке відбудеться 1 липня поточного року. Про це розповів міністр Роман Лещенко, інформує УНІАН.

За його словами, в міністерстві вже є проєкт наказу про створення комісії, який зараз фіналізується.

«У нас є амбіція створити антирейдерську комісію при міністерстві, в яку будуть входити представники Мінагрополітики, Мінекономіки, Мін’юсту, щоб в режимі реального часу реагувати та розв’язувати проблемні питання. Особливо вони стосуються колективних сільськогосподарських підприємств, які найбільше страждають від атак рейдерських груп, які «кошмарять» ці підприємства», — зазначив Роман Лещенко.

До того ж в міністерстві планують відкрити гарячу лінію для звернень фермерів.

Нагадаємо, 15 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, спрямований на удосконалення механізму протидії рейдерству.

Документ, зокрема, забороняє проведення реєстраційних дій на період розгляду скарги на реєстраційні дії (рішення), що дозволить оперативно зупиняти розпочате рейдерське захоплення та забезпечувати належне виконання рішення, прийнятого Мін’юстом за результатами розгляду скарги.


Залишити коментар