Пт. 19 Квітня 2024

Які фактори впливають на добрий врожай

Врожай на присадибній ділянці або на величезному полі, залежить від різних факторів, точніше їх комплексу. Потрібно вибирати якісний посівний матеріал, висаджувати його у відповідний період, доглядати за культурами, в першу чергу здійснювати полив, боротися зі шкідниками. Про це повідомляє РІВНЕ ВЕЧІРНЄ, пише agronews.ua.

Але є ще один найважливіший аспект, який відповідає за результати аграріїв – це стан та склад ґрунту. Не всякий ґрунт може похвалитися багатством складу, та й родючий ґрунт, з часом втрачає свої показники. Ось тому, не менш важливою процедурою, виступає підгодівля ґрунту та рослин, робиться це за допомогою внесення добрив.

Інноваційні добрива та класична продукція

Сучасна хімічна промисловість пропонує аграрному сектору різноманітні види продукції, є тут як традиційні добрива, так і абсолютно нові. До останніх відносяться різні стимулятори росту, завдяки їм не тільки підвищується врожайність, але й прискорюється процес дозрівання культур. Хтось по-старому працює з органічними елементами, правда вони більше актуальні для присадибних ділянок, дач та городів. Серед найбільш популярних: послід домашньої птиці, компост, зола, солома, тирса тощо. Тут вже точно ніяких шкідливих факторів, хоча ефективність, в порівнянні зі стимуляторами, трохи нижче.

Мінеральні підгодівлі ефективні та не несуть шкоди сільськогосподарськими культурам

Оптимальним варіантом співвідношення відсутності побічних ефектів та підвищення врожайності, є мiнеральнi добрива, в магазині lnzweb.com представлений великий вибір продукції, а ціни порадують своєю демократичністю. До цієї групи відносять всім відомі хімічні елементи:

калій;

фосфор;

азот;

магній;

йод;

бор;

молібден.

Потрібно бути дуже уважним, оскільки від кількості внесеної речовини і її складу, буде залежати не тільки урожай, але й його безпека. Якщо використовувати добрива понад норму, сільськогосподарська продукція отримає високий вміст нітратів.

Зате при правильному використанні, мінеральні добрива дадуть відчутний ефект, при чому він буде тривалим, так як вони відмінно збагачують навіть бідний ґрунт. При невисоких витратах на внесення, результат виходить істотно економічно вигідним. Підживлення може вноситься як перед посівними роботами, так і в певний період зростання флори. Сприяють мінеральні добрива і підвищенню опірності рослин захворюванням з паразитами. Випускати продукцію можуть як у вигляді гранул, так і розчинів, але внесення не представляє особливих труднощів. Хоча для великих площ, необхідне залучення спеціальної техніки.


Залишити коментар