Вт. 19 Березня 2024

В Україні продають полуницю за передплатою

В Україні через холодну та дощову весну зменшився врожай полуниці та виросла ціна. На Закарпатті вже закінчують збирати тепличну полуницю, а ґрунтової ще нема. А у Львові торгують ягодами наперед, щоб покупці хоч якось могли зекономити.

Про це пише Сегодня.

За словами фермера Олександра Бюча, цьогоріч високої ціни на полуницю не було, через те що з Польщі завозили тепличний товар. Тож ціна на ягоду починалась з 200 грн. Та на відміну від польських, закарпатські ягоди вирощені без хімії. Вони мають яскраво виражений полуничний смак та аромат. Місцеву полуницю швидко скуповують гуртовики, які везуть її по всій Україні.
У поточному сезоні полуниці не дуже багато. Перші ґрунтові ягоди будуть десь за тиждень. За прогнозами фермерів, вартість її триматиметься у межах 80-100 грн за кг.

Микола Стецьків вирощує полуницю у Гончарах під Львовом і продає врожай наперед по 60 грн на червень і 70 грн на решту місяців з доставленням додому. Він робить відеозвіт для тих, хто передплатив ягоди, які ще достигають.

За словами підприємця, ідея передплати виникла, коли захотів розширити свій ягідний бізнес, а коштів не вистачало. Інвестори з’явились завдяки «народному телеграфу» в соцмережах.

Придбати полуницю заздалегідь із доставленням по Львову може кожен охочий. Головна умова – мінімум 5 кг. Перший урожай клієнти отримають вже у другій половині травня.


Залишити коментар