Чт. 25 Квітня 2024

Українських пенсіонерів чекає перерахунок виплат в липні

Українських пенсіонерів з першого липня очікує перерахунок їх виплат. Очікується збільшення максимальних і мінімальних пенсій, надбавки за стаж понад встановлену норму. Перерахунок пов’язаний зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Більшість українських пенсіонерів знаходяться за межею бідності. Їх пенсійних виплат ледь вистачає на оплату комунальних платежів і на їжу. Варто зазначити, що тарифи на комуналку виросли, та й продукти харчування досягли величезних висот.

Разом з тим пенсіонерів чекає збільшення їх виплат вже в липні. Мінімальні пенсії збільшаться на 85 гривень, а ось максимальні – на 850 гривень. Згідно з інформацією тепер люди похилого віку не отримуватимуть пенсії нижче 1854 гривень, а сума максимальних пенсій досягне за позначку 18 540 гривень.

Липнева індексація була закладена в бюджет Пенсійного фонду. Крім того, в липні виростуть не тільки пенсії, а й збільшаться надбавки за понаднормовий стаж. На сьогодні вони становлять 1% від суми мінімальних пенсійних виплат за кожен рік.

Міністр соціальної політики зазначила, що з першого липня будуть перераховані пенсії і тим, хто не отримав надбавку в умовах перерахунку пенсійних виплат за минулі два роки. Тепер вони можуть розраховувати на надбавку в розмірі 100 гривень.

 


Залишити коментар