Сб. 27 Квітня 2024

Пенсійний фонд розповів про переведення пенсіонерів з «Укрпошти» в банки

Ощадбанк стане базовим банком з обслуговування пенсіонерів, які зараз отримують пенсійні виплати готівкою через листонош “Укрпошти”, заявила в ефірі “UA:Перший” заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Києві Ольга Пасічник, пише Liga.net.

Представниця ПФУ нагадала, що, згідно з поточними планами уряду, частину пенсіонерів-клієнтів “Укрпошти” примусово переведуть на обслуговування в банки з 1 вересня 2021 року. Одержувач виплат може самостійно вибрати фінустанову, тим, хто не зробить цього, автоматично відкриють поточні рахунки в Ощадбанку, пояснила Пасічник.

Поки це – актуальний план, за яким Пенсійний фонд і Мінсоцполітики будуть діяти відповідно до постанови Кабміну №277 від 29 березня 2021. Вона передбачає, що Укрпошта продовжить доставляти пенсії готівкою тільки маломобільним громадянпм і пенсіонерам вікової категорії “80+”. Йдеться про 1,7 млн ​​осіб, яких планується перевести на обслуговування в банки.

Як стало відомо в кінці квітня, це не остаточна редакція змін: прем`єр Денис Шмигаль доручив Мінсоцполітики, ПФУ, Мінінфраструктури та Укрпошті доопрацювати постанову №277, щоб перехід на обслуговування в банки був “правом, а не обов`язком” пенсіонерів.

31 березня Кабмін схвалив нові тарифи на оплату послуг Укрпошти з виплати і доставки пенсій та грошової допомоги населенню в готівковій формі. Наступного дня Кабмін підтримав пропозицію Мінсоцполітики про переведення значної частини пенсіонерів на обслуговування в банки.

Раніше гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що 3,6 млн українських пенсіонерів отримують пенсії готівкою.

За даними ПФУ на початок січня 2021 року 7,6 млн або 68,8% українських пенсіонерів отримували пенсійні виплати через банки.


Залишити коментар