Пт. 19 Квітня 2024

«ПриватБанк» та «ОщадБанк» закривають відділення по всій Україні

Великі банки, включаючи «ПриватБанк» і «Ощадбанк», закривають відділення по всій території нашої країни. Як повідомляється, це пов’язано в першу чергу з тим, що дані банки переходять в онлайн. Проте, українці скаржаться на те, що подібне рішення зробить банківські послуги недоступними для тих верств населення, які не користуються інтернетом, наприклад, пенсіонерів.

Масове закриття відділень

Всього з початку поточного року в нашій країні встигло закритися шістдесят одне відділення банків. Якщо в січні налічувалося 7134 відділення різних банків по всій території України, то на даний момент існує всього 7073 фізичних структурних підрозділів. Всього за поточний рік було закрито вісімсот одинадцять відділень. У квітні минулого року на території нашої країни було 7884 відділення банків.

Найбільше відділень закрили державні банки. Ощадбанк закрив сорок відділень, ПриватБанк – тридцять три, Укргазбанк – шість. Ліквідація триває і зараз, наприклад, кілька днів тому було закрито відділення в Копичинцях Тернопільської області.

За підсумками січня-квітня поточного року топ лідерів за кількістю відділень в Україні серед банків виглядає таким чином:

  • Ошадбанк – 1797 відділень.
  • Приватбанк – 1684 відділення.
  • Райффайзен Банк Аваль – 396 відділень.
  • Укрсиббанк – 271 відділення.
  • Укргазбанк – 270 відділень.

При цьому банки з приватним капіталом, навпаки, розширюються. Наприклад, ПУМБ відкрив дев’ять відділень на території України – на даний момент з ним двісті тридцять три відділення, в той час як на початку року було двісті й двадцять чотири. П’ять відділень відкрив Перший інвестиційний банк, кількість відділень зросла з двадцяти шести до тридцяти одного. Укрбудінвестбанк відкрив три нових відділення, якщо на початку року у нього було сорок вісім відділень, то зараз – п’ятдесят одне.


Залишити коментар