Пт. 29 Березня 2024

З 1 травня розпочалася заборона на вилов оселедця, чорноморського калкана та бичків

З 1 травня 2021 року розпочинається заборона на промисловий та любительський вилов оселедця у зв’язку з початком його масового нерестового ходу в р. Дунай. Про це повідомляє пресслужба Чорноморського басейнового управління Державного агенства рибного господарства, пише agronews.ua.

Враховуючи рекомендації Одеського центру ПівденНІРО, заборона триватиме з 1 по 10 травня на ділянці р. Дунай від Чорного моря до відгалуження Тульчинського гирла і з 6 по 25 травня – на ділянці р. Дунай від відгалуження Тульчинського гирла вгору по річці в межах Одеської області.

Крім того, з 2 по 6 травня встановлюється заборона на спеціалізований промисел оселедця сітками у Дністровському лимані, рукаві Турунчук і в основному руслі р. Дністер від гирла до с. Паланка (відмітка 28 км) та з 2 по 11 травня – на ділянці р. Дністер від с. Паланка до греблі Дубосарської ГЕС.

З 1 по 30 травня триватиме заборона на промисловий лов калкана чорноморського у період його нересту в Чорному морі. Калкан, що в цей період був приловлений, випускається у море незалежно від його життєздатності.

Також з 1 травня по 15 червня у північно-західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах триватиме заборона на промисловий та любительський вилов бичків у період їх нересту.


Залишити коментар