Чт. 28 Березня 2024

1,1 млрд доларів за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії країни та принесе засновниці компанії Бетті Енг чистий капітал у розмірі $1,1 млрд.

Monde Nissin є лідером ринку з виробництва локшини швидкого приготування, сухарів та печива на Філіппінах.

Компанія планує залучити $63 млрд песо ($1,3 млрд) шляхом продажу 3,6 млрд простих акцій за максимальною ціною 17,50 песо за штуку.
За цей час її бренд Lucky Me! та Sky Flakes стали дуже популярними, а чисті продажі за результатами минулого року сягнули $1,4 млрд.

За останні роки компанія робила спроби до розширення свого портфелю. Наприклад, у 2015 р, вони придбала потужного британського виробника замінників м’яса Quorn за $831 млн. Quorn присутня на ринку щонайменше 15 країн та має заводи у Великобританії, Німеччині та США.

Компанія, яка експортує свою продукцію у понад 50 країн, планує використати надходження від IPO для збільшення своїх виробничих потужностей, особливо у сфері  замінників м’яса, на тлі зростаючого попиту на здоровий продукт з боку споживачів.

Розміщення акцій планується розпочати 7 червня на філіппінській біржі. Компанія, заснована 1980 р., зараз оцінюється в $6,4 млрд.


Залишити коментар