Пт. 26 Квітня 2024

В Україні зростуть тарифи на пересилання поштою

У нашій країні можуть зрости тарифи на пересилання поштою, тому що в протилежному випадку державна «Укрпошта» може виявитися збитковою. Про це повідомив Ігор Смілянський, генеральний директор поштового оператора.

На яку суму зростуть тарифи?

За словами Смілянського, якщо державний регулятор не приведе тарифи у відповідність з ростом ринкових цін, то за підсумками поточного року Укрпошта понесе понад семисот мільйонів гривень збитків. Це пов’язано зі зростанням цін:

Тарифи на авіаперевезення зросли в кілька разів.

Мінімальна зарплата зросла на 25-37 відсотків.

Паливо, оренда і комунальні послуги подорожчали на 20-60 відсотків.

Деякі тарифи “Укрпошта” все-таки підвищила, наприклад, на доставку пенсій – на одинадцять відсотків. При цьому, наприклад, тарифи на доставку листів залишаються такими ж, як і раніше. Пропонується підвищити і їх з першого липня не менше, ніж на десять відсотків.

Смілянський пророкує проблеми для більш ніж двох мільйонів пенсіонерів, звільнення понад чотирнадцяти тисяч співробітників, і нарешті – можливе закриття «Укрпошти». Також він повідомив, що компанія планує продовжувати боротися за своє майбутнє, і в травні пройде прес-конференція, на якій оприлюднять точні дані про причини, які зробили державного поштового оператора збитковим.

У четвер була опублікована Неаудована звітність компанії. Відповідно до неї, за січень-березень поточного року компанія отримала 127,758 мільйонів гривень збитку, але при цьому збільшила чистий дохід від реалізації послуг на 27,4% – до 2,62 млрд грн. У свою чергу, собівартість реалізованої продукції в першому кварталі 2021 року склала 2,38 млрд грн проти 1,77 млрд грн за аналогічний період 2019 роки (зростання на 34,5%).


Залишити коментар