В Україні дешевшають тепличні овочі та зелень
Серед овочів борщового набору ситуаційні коливання, серед яких не прослідковується певної тенденції. Проте через ріст пропозиції дешевшають тепличні овочі – редиска, огірок, зелень.
Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.
Так, на найбільшому фермерському ринку півдня – «Неждана», що в селі Великі Копані на Херсонщині редиска за 4 дні подешевшала з 40 грн/кг до 30 грн/кг, з’явилися тепличні кабачки по 65 грн/кг, розширилася пропозиція та діапазон цін огірка – 45-55 грн/кг. Так само й зеленої цибулі – 45-50. Щавель подешевшав зі 100 грн/кг до 65, шпинат – зі 120 грн/кг до 80 грн/кг. На попередньому рівні ціни на петрушку – 70-75 грн/кг, та укроп – 85 грн/кг.
Ціна буряка приблизно на попередньому рівні – 4-5 грн/кг, так само і ціна моркви – 3.5 – 4 грн/кг. Ціни на картоплю перебувають у межах 8.5-10 грн/кг, цибулю – 3.5-4 грн/кг.
На львівському гуртовому ринку «Шувар» ситуаційно подорожчала капуста – з 4.5 до 5.5 грн/кг, та буряк – з 5 до 5.8 грн/кг. Зате подешевшали морква – з 5.5 до 5 грн/кг, та цибуля – з 4.5 до 4 грн/кг.
На одеському гуртовому ринку «Початок» знизилися з’явилися пропозиції картоплі від 8 грн/кг, тоді як наприкінці минулого тижня ціни на цей овоч починалися з 9 грн/кг.
Зате на 50 коп/кг зросла ціна на найдешевшу капусту – до 4.5 грн/кг. Незмінними лишилися ціни на буряк – 6-7.5 грн/кг. На 50 коп/кг зросла ціна на найкращу моркву до 8 грн/кг.
Залишити коментар