Пт. 29 Березня 2024

2021 рік ООН проголосили роком овочів та фруктів

Міжнародний рік овочів та фруктів. Таким 2021-й проголосила Продовольча та сільськогосподарська організація ООН. Про це йдеться на сайті Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) ООН.

Пише SEEDS.org.ua.

Своє рішення в ООН пояснили тим, що зараз необхідно нагадати людям що фрукти та овочі – важливе джерело клітковини, вітамінів та мінералів. Своєю чергою Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожному дорослому щодня споживати не менш 400 грамів овочів та фруктів. Бо це хороша профілактика раку, діабету та ожиріння.

Сьогодні світові лідери споживання фруктів італійці та португальці. А от Латвія, Болгарія та Литва пасуть задніх. Щодо овочів, то найбільше їх їдять в Ірландії та Бельгії. А найменше – в Угорщині та Румунії.

Також в ООН звернули увагу на виробництво продуктів. Сьогодні у процесі між збиранням урожаю та його споживанням втрачається до 50% овочів та фруктів. Тому чи не найголовніше завдання – вдосконалити сільське господарство.

Що ж стосується виробництва овочів та фруктів в Україні, то минулого року наша країна посіла третє місце з виробництва яблук в регіоні, а також входить у трійку світових виробників черешень та смородини. Натомість українці їдять удвічі менше овочів, ніж потрібно та на 30% менше фруктів і ягід.


Залишити коментар