Український інститут створює унікальні мікробіологічні закваски для виробництва сирів
Інститут продовольчих ресурсів НААН — одна з небагатьох державних установ, які не просто функціонують та ведуть дослідження, але і допомагають вітчизняним виробникам створювати гарну продукцію. Про це свідчать дані невеликого опитування Інституту серед фермерів, що займаються виробництвом сирів.
Пише SEEDS.org.ua за інформацією Зерна.
За словами одного з респондентів, Інститут надає виробникам унікальні мікробіологічні закваски, за допомогою яких відкривається смак та аромат продукції, крім того подовжується термін її зберігання у подальшому.
«Вони надають все необхідне для переробки молока та м’яса. Постачають спеціальні закваски, і відносно недорого. Хотілося б, щоб цей Інститут успішно розвивався, адже зараз в нас залишилося небагато виробництв», — сподівається один з фермерів, учасників опитування.
Довідка:
Інститут продовольчих ресурсів НААН є провідною установою з наукового забезпечення технічного та технологічного прогресу харчової та переробної промисловості України, а також розв`язання економічних проблем розвитку зазначених галузей.
Діяльність наукової установи, створеної 2012 р. на базі Технологічного інституту молока та м`яса шляхом розширення сфери його діяльності, полягає у проведенні досліджень, здійсненні та впровадженні наукових розробок у виробництво з метою раціонального використання сировинних ресурсів, підвищення ефективності виробництва, забезпечення належної якості та посилення конкурентоспроможності вітчизняної продукції в умовах формування ринкових відносин у м`ясопереробній, молокопереробній, цукровій, спиртовій, хлібобулочній, кондитерській та інших підгалузей харчової та переробної індустрії України.
Залишити коментар