Ср. 18 Грудня 2024

Український інститут створює унікальні мікробіологічні закваски для виробництва сирів

Сир

Вітчизняний сир цікавий для експортерів в Казахстан. Фото з відкритих джерел.

Інститут продовольчих ресурсів НААН — одна з небагатьох державних установ, які не просто функціонують та ведуть дослідження, але і допомагають вітчизняним виробникам створювати гарну продукцію. Про це свідчать дані невеликого опитування Інституту серед фермерів, що займаються виробництвом сирів.

Пише SEEDS.org.ua за інформацією Зерна.

За словами одного з респондентів, Інститут надає виробникам унікальні мікробіологічні закваски, за допомогою яких відкривається смак та аромат продукції, крім того подовжується термін її зберігання у подальшому.

«Вони надають все необхідне для переробки молока та м’яса. Постачають спеціальні закваски, і відносно недорого. Хотілося б, щоб цей Інститут успішно розвивався, адже зараз в нас залишилося небагато виробництв», — сподівається один з фермерів, учасників опитування.

Довідка:

Інститут продовольчих ресурсів НААН є провідною установою з наукового забезпечення технічного та технологічного прогресу харчової та переробної промисловості України, а також розв`язання економічних проблем розвитку зазначених галузей.

Діяльність наукової установи, створеної 2012 р. на базі Технологічного інституту молока та м`яса шляхом розширення сфери його діяльності, полягає у проведенні досліджень, здійсненні та впровадженні наукових розробок у виробництво з метою раціонального використання сировинних ресурсів, підвищення ефективності виробництва, забезпечення належної якості та посилення конкурентоспроможності вітчизняної продукції в умовах формування ринкових відносин у м`ясопереробній, молокопереробній, цукровій, спиртовій, хлібобулочній, кондитерській та інших підгалузей харчової та переробної індустрії України.


Залишити коментар