Чт. 28 Березня 2024

Популярні сорти насіннєвої картоплі, – садимо з «Урожаєм»

Якщо картопля, відкладена на посадку, якось раптово-«карантинно» закінчилася, а город вже чекає, проблему треба терміново вирішувати. Відтак, відразу складається цілий ряд причин купувати насіннєву картоплю. По-перше, це найкращий спосіб розв’язання цієї проблеми, по-друге – стимулює до нових городніх звершень, по-третє – піднімає авторитет як «крутого» господаря в очах сусідів, а найголовніше– дає можливість в майбутньому отримати високі та якісні врожаї картоплі.

Щодо асортименту матеріалу на посадку, мережа магазинів «Урожай» рекомендує такі нові та сучасні сорти насіннєвої картоплі голландської селекції.

Розпочнемо із яскравих – червоних, яким останнім часом надають перевагу багато городників та фермерів. Мережа «Урожай» радить звернути увагу на «Крістіну» та «Інфініті».

Сорт картоплі «Крістіна» має естетично красиві бульби з чудовим зовнішнім виглядом, – дуже ефектна картопля, яскравого темно-червоного кольору, добре виглядає як в домашніх умовах, так і на прилавку магазина. Відноситься до ранньостиглих сортів. Відрізняється дуже високою врожайністю і прекрасними смаковими якостями.

Кущ невисокий (до 50 см), з міцними стеблами, які не полягають, формується до 15 великих картоплин овальної форми з темно-червоною шкіркою та кремовового кольору м’якушем.

Сорт «Крістіна» стійкий до різних захворювань бульб, таких як: ризоктоніоз, фітофтороз та парша звичайна. Добре зберігається тривалий період. Містить багато крохмалю, гарно розварюється. Завдяки гладкій шкірці, швидко і легко чиститься. Дуже смачний для приготування пюре.

Ще один голландський ранньостиглий «червоний» сорт – «Інфініті» – багатобульбовий, високоврожайний сорт картоплі, містить найбільший відсоток крохмалю. Це улюблений сорт господинь і кухарів, оскільки саме з нього готують найсмачніші чіпси та фрі, а також використовують для переробки на крохмаль.

Вирівняні кругло-овальні бульби «Інфініті» мають гладку яскраву темно-червону шкірку та кремовий м’якуш, вічка – неглибокі. Сам кущ невеликий, невисокий, швидко сохне і дозволяє легко проводити збір урожаю, у кущі утворюється близько 25 картоплин.

Окрім визначних смакових якостей, «Інфініті» має генетичну стійкість до основних «картопляних» хвороб: хорошу стійкість до парші звичайної, фітофторозу бульб, стійкість до чорної ніжки та забиття (утворення «синців»).

Сорт характеризується стійкістю до посухи, механічного збирання та гарною лежкістю, добре зберігається тривалий період (температура зберігання має бути не більшою, ніж +3 і не нижчою 2 градусів за Цельсієм).

Для шанувальників «білої» картоплі чудово підійде «Електра» голландської селекції. Це середньоранній, високоврожайний сорт, що відрізняється дуже привабливим зовнішнім виглядом: вирівняні овальні бульби мають гладку шкірку жовтого кольору та світло-жовту м’якоть. Завдяки чудовим смаковим якостям, «Електра» підходить для приготування багатьох страв, таких як смажена картопля, фрі та салати.

Придбати в Тернополі насіннєву картоплю сортів «Інфініті», «Електра» та «Крістіна», а також найрізноманітніше якісне насіння кращих сортів овочів та квітів і всі товари для саду та городу можна в магазинах мережі «Урожай» (вул. Руська, 17, вул. Манастирського, 48, та вул. 15 Квітня, 15).

Докладно ознайомитись із асортиментом товарів, який пропонує мережа «Урожай», та зробити замовлення онлайн можна в інтернет-магазині «Урожай» за адресою: www.agrogurt.com.ua

Телефони для довідок: 098-872-22-55, 066-795-31-36 або (0352) 51-08-98 та 28-99-98.


Залишити коментар