З вимогою відкрити ринки підприємці, виробники с/г та харчової продукції зверталися до місцевої влади в різних містах України.

У Тернополі зібрались на акцію-мітинг ще 23 квітня. Вимагали зупинити карантин і усіх підприємців поставити в рівні умови. Мовляв, великий бізнес працює безперешкодно, а малі підприємства не мають з чого платити робітникам навіть мінімальну зарплату. Пряму трансляцію з місця подій можна переглянути за посиланням.

Влада нашого міста до таких вимог дослухалися. Аби зрівняти умови, не можуть відкрити ринки без рішення уряду, то вирішили ретельно перевірити роботу тих підприємств, які весь час карантину працювали. Мова про «Епіцентр» та «Макдональдс».

Та більша частина підприємців – орендарі яток на ринках Тернополя, тому вони зацікавлені саме в тому, щоб роботу дозволили їм.

Подібна ситуація і в інших областях. До прикладу, на Дніпропетровщині підприємці штурмом взяли ворота двох ринків та почали роботу. Сталось це ще у суботу. Про це повідомила підприємець Галина Залога у Facebook.

“Сьогодні підприємці не витримали і штурмом воріт ринків Центрального та Димитрівського у м. Кам’янське і реалізували своє право на працю. Звертаємося до усіх гілок влади- схаменіться і дайте маленьким підприємцям вижити і годувати свої сім’ї!!!”, – йдеться в повідомленні.

У Житомирі теж підприємці вимагали відновити роботу ринків. Їх обурює той факт, що супермаркети під час карантину продовжують працювати, а ринки – ні. Мер пообіцяв зібрати з цього приводу «круглий стіл».

«Ми просиділи більш, ніж місяць і нам реально ніхто не каже, коли ми будемо відкриті. Сказали, що буде відриватися торгівля, роздрібна торгівля, але про ринки не сказали нічого. Була Пасха, кучу грошей було вкладено, ми його не продали (товар) й він лежить на складах на рік», – розповідає підприємець Дмитро.

Як відомо, міська влада будь-якого українського міста не може приймати рішення самостійно, всупереч постанові Кабміну.  Тому чекаємо, поки 29 квітня на своєму черговому засідання Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків.