Чт. 18 Квітня 2024

Після протестів підприємців Зеленський закликав і уряд вирішив: частину продуктових ринків відкриють

Президент Володимир Зеленський закликав, а Кабінет міністрів вирішив дозволити працювати низці продовольчих ринків – рішення планують розглянути 29 квітня.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

“Уряд дозволить працювати низці продовольчих ринків. 29 квітня на своєму черговому засідання Кабінет міністрів розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків”, – йдеться в заяві.

Повідомляється, що про відкриття ринків прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час наради з президентом 27 квітня.

За словами прем’єра, це стало можливим завдяки тому, що Мінздоров’я та Мінекономіки розробили “чіткі критерії роботи та алгоритм контролю”.

Планується відкрити 281 продовольчий ринок по всій території України, але з дотриманням жорстких санітарних норм, за порушення яких будуть суворо карати аж до закриття ринку на певний період.

Нагадаємо, 27 березня стало відомо, що штаб із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації має намір переглянути карантинні заходи і відкрити ринки.

31 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень.

13 квітня Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що вирішив скасувати власну постанову, якою при певних умовах дозволялась робота ринків під час карантину.

Ляшко пояснив, що його постанова з рекомендацією місцевим органам влади заборонити роботу ринків викликана недотриманням протиепідемічних умов.

26 квітня у Херсонській області сільгоспвиробники влаштували акцію протесту на Антонівському автомобільному мосту через Дніпро біля Херсона, перекривши рух на дорозі.

 


Залишити коментар