Чт. 25 Квітня 2024

В Україні обвалилися ціни на тепличні огірки

Українським торговельним компаніям вдавалося здійснювати реальні угоди при продажу огірка в середині поточного тижня на рівні 7-9 грн за кг.

За словами керівника проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Олександра Хорева, ще в минулу п’ятницю діапазон середніх цін на тепличні огірки в Україні був на рівні 25-40 грн за кг, де мінімальне значення було на продукцію з плівкових теплиць, а з максимальними цінами торгівлю вели власники стаціонарних теплиць.

«Початок нинішнього тижня характеризувалося встановленням сприятливих погодних умов, що стосувалося всіх регіонів України, особливо тих, де сконцентровано виробництво огірків. Крім ясних сонячних днів, істотний вплив зробило закриття великих відкритих торгових майданчиків через посилення карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням в Україні COVID-19, через які, до теперішнього часу, реалізовувалися найбільші обсяги огірків, зокрема, від невеликих виробників, які не мають можливостей для роботи з мережами», – пояснює експерт.

Станом на 23 квітня, пропозиція огірків на внутрішньому ринку України в рази перевищує попит, повідомляють аналітики. На тлі озвучених цін на плівкові огірки в діапазоні 7-9 грн/кг великі тепличні комбінати також змушені знижувати ціни на свою продукцію. Так, довгі гладкі тепличні огірки пропонуються до продажу по 10-12 грн/кг, а короткі горбкуваті – не дорожче 13-15 грн/кг.


Залишити коментар