Пт. 29 Березня 2024

Розораність земель в Україні є найбільшою в світі, – Апостол

апостол

Михайло Апостол.

На сьогоднішній день розораність земель в Україні є найбільшою у світі та досягла 56% території держави і наближається до 80% сільськогосподарських земель. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

«Катастрофічна, злочинна, безконтрольна, з порушенням усіх екологічних норм розорюваність наших сільгоспземель стане частим явищем у вигляді пилових бурь», — повідомив Михайло Апостол.

Він зазначив, що пилові бурі в основному виникають у пустелях, напівпустелях і степових районах, там де є невкритий трав’яним покривом ґрунт. Вони здатні переносити мільйони тонн пилу, а в даному випадку верхнього родючого шару ґрунту на сотні і навіть тисячі кілометрів, як це сталося на минулому тижні на території України.

«Чи є ще у нас шанс захиститися від опустелення? Думаю є , але малий. Однак для цього потрібно розділити два поняття: з однієї сторони розуміння проблеми, екологія, життя, волога, здоров’я, природа, фауна і флора, законність, відповідальність та інша сторона — збагачення, безкарність, нерозуміння та злочинна безконтрольність», — зазначив Михайло Апостол.

Він також зауважив, що лише рослинний шар зможе зберегти вологу, а також захистити українські чорноземи від перетворення на пустелю.


Залишити коментар