Чт. 25 Квітня 2024

Дубілет заявив, що майже 70% звітів, які готують облдержадміністрації, виявилися непотрібними

За словами міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, майже 70% звітів, які готують обласні державні адміністрації та Київська міська державна адміністрація, виявилися непотрібними.

Як пише Leopolis.newsп ро це Дубілет повідомив  у Facebook.

«Ми провели аналіз, які звіти готують для Кабміну обладміністрації та КМДА на постійній основі. Всього їх виявилося 4185 звітів. Раз на місяць або на квартал тисячі держслужбовців по всій країні готують ці нескінченні документи. Почали розбиратися з кожним звітом окремо. Досліджували, хто користується або хоча б відкриває ці звіти. Виявилося, що майже 3000 (70%) цих звітів не потрібні», – написа Дубілет.

При цьому міністр зазначив, що підготовка цих звітів займає купу часу у тих, хто їх готує. Однак вони майже завжди просто накопичуються на запилених шафах без всякого сенсу.

«Ми виявили ще одну дивовижну штуку. Близько 10% звітів не потрібні були навіть офіційно. Свого часу їх скасовували, але ніби забували повідомити про це регіони… Зараз разом з міністерствами та іншими органами влади скасовуємо всю цю безглузду роботу», – додав Дубілет.

Дубілет додав, що частину звітів уже скасували. Ще частину – скасують протягом двох-трьох тижнів.


Залишити коментар